Szomorúan: Technikai hiba sújtotta Hadikékat Egerben

Nem kezdődött jól a 2019-es szezon a címvédő Hadik Andrásék számára, hiszen alig két gyorsasági után félre kellett állniuk az Eger Ralin, mert megmakacsolta magát az R5-ös Ford Fiesta. Néhány pontot azért így is sikerült megmenteniük.

Az idei szezonban ismét korábbi navigátorával, Kertész Krisztiánnal az oldalán versenyez Hadik András, aki természetesen szeretné megvédeni 2018-ban megszerzett abszolút magyar bajnoki címét. A hadjárat első állomása azonban rosszul sikerült: az első és a második gyorsaságin még lassabban kezdett a páros, a harmadikon pedig vége is lett számukra a harcnak.

„Én általában lassabban szoktam kezdeni és utána belemelegedni, de sajnos egy elektromos hiba jelentkezett az autónál a harmadik gyorsaságin, emiatt ki kellett állnunk a versenyből. A hibát ideiglenesen meg tudtuk csinálni, így másnap visszaálltunk, de emiatt nagyon szomorúak voltunk, szomorúan versenyeztünk vasárnap is, ez az apróság rányomta a bélyegét az egész futamunkra” – számolt be az eseményekről Hadik.

Teljesen viszont így sem nullázott a páros, vasárnap eredményesen versenyzett és néhány pontot így is szerzett ezzel, illetve a power stage-dzsel. „A szabály úgy szól, hogy a bónuszpontokat akkor sem veszik el, ha mínuszoljuk az adott futamot, ezért mindenképpen megérte vasárnap visszaállnunk és sikerült is pontokat szereznünk” – mutatott rá a bajnok.

A következő állomás az a Miskolc Rali lesz, amely hazai pálya a pilóta számára és amelyet (az Eger Ralihoz hasonlóan) meg tudott nyerni egy évvel ezelőtt. „Megpróbálunk kimászni ebből a gödörből is, ahogy tavaly is ki tudtunk mászni egyből. Az autót megcsinálja a csapat Miskolcig, próbálunk minél jobban felkészülni arra a versenyre és a lehető legjobb eredményt elérni. Reméljük, hogy most a technika ördöge is elkerül minket.”

Related posts